Zeulband Roosendaal
NIEUWS » GESCHIEDENIS

GESCHIEDENIS

Februari 2001 waren ze voor het laatst te bewonderen in de grote optocht: de grote groep van de GERTRUTTEN. Het was het einde van een grootse traditie, maar niet het einde van carnaval op het Gertrudiscollege, de thuishaven van de GERTRUTTEN. De grote groep van de GERTRUTTEN had namelijk een eigen zeulband; de VAN SLAG BAND. Zij wilden nog niet stoppen en besloten dan ook om door te gaan onder de naam GERTRUTTEN ‘Van Slag Band’.

De Van Slag Band bestaat al sinds 1997, een verzameling leerlingen en docenten van het Gertrudis die tijdens de eerste dagen van carnaval samen muziek maken op vele scholen en  in de grote optocht. Een unieke band, want ze heeft elk jaar een andere samenstelling.  Elke leerling en elke docent die een instrument speelt waarmee je op straat muziek kan maken mag meedoen. Vanaf november  kunnen leerlingen zich aan melden.  Het is altijd weer spannend hoeveel mensen zich aan gaan melden en het is dan ook een vaste vraag van de voorzitter in januari: ‘hebben we dit jaar wel een band?’ Tot nu toe hebben zich elk jaar 30 tot 50 (oud)leerlingen en docenten aangemeld voor de grootste leutband van de stad.

De afgelopen jaren hebben we al veel muziek gedaan en veel lol gehad in de optocht. Hiernaast kun je (binnenkort) terugkijken naar de vele leuke jaren.

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb